Foto Sohbet - Selim SEVAL - LEROS AKIL HASTANESİ ve DÜN 1970-1980 İSTANBUL FOTOĞRAFLARI Sunumu

Sevgili Fotoğraf Severler,

Pandemi sebebiyle ara verdiğimiz Foto Sohbet etkinliğimize yeni sezonda devam ediyoruz.

Bu sezon etkinliklerimizi paydaşlarımız Photo Masters İstanbul ve Ayfoto ile beraber gerçekleştireceğiz.

Etkinliğimizi fotoğraf sanatçısı Selim SEVAL ile gerçekleştiriyoruz. Sanatçı " Leros Akıl Hastanesi ve Dün 1970-1980 İstanbul Fotoğrafları " isimli sunumuyla 10 Kasım Çarşamba Günü Saat 19:00 'da Türkiye Fotoğraf Vakfı'nda.

Lütfen girişte HES kodu, yoksa PCR test belgenizi gösterin. Mekanımızda pandemi dolayısıyla sosyal mesafe korunacaktır.

Selim SEVAL Kimdir?

1953 yılında İstanbul da doğan Selim Seval, profesyonel iş hayatında ağırlıklı olarak banka ve finansal kurumlarda üst düzey yönetici posizyonlarda çalıştıktan sonra 1994 yılından bu yana ortağı olduğu şirketlerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. FOTOGEN, Fotoğraf Sanatı Derneği nin kurucu üyesi olan Selim Seval ın fotoğrafla ilk tanışması 1960lı yılların ortalarında annesinden kalan bir kutu makina ile olmuştur. İlk sergilerini 1971 yılında okuduğu lisede ve 1972 yılında Çemberlitaş Sanat Galerisinde açmıştır. Daha sonra çeşitli yarışmalara katılarak Türkiye yi temsil etmiş ve son sergisini 2006 yılında Sarayevo da açmıştır. Selim Seval aynı zamanda ülkemizin ilk fotoğraf müzesi olan İstanbul Fotoğraf Müzesi nin de kurucu Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmıştır.

Selim Seval ın altı fotoğraf albümü yayınlanmıştır. Ulaşım A.Ş. tarafından sponsor edilen Metroİstanbul 2004 yılında, Deniz Kültür Sanat tarafından yayınlanan Upuzun bir Düş İstanbul 2005 yılında ve TAV tarafından sponsor edilen Airport İstanbul albümü 2006 yılında basılmıştır. Temsa tarafından sponsorluğu yapılan Terminal İstanbul ve TAV tarafından sponsorluğu yapılan Man-At-Work adlı albümleri ise sırasıyla, 2007 ve 2008 yıllarında yayınlanmıştır. İstanbul Surları adlı albümü ise 2010 yılının başında İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılmıştır.

En beğendiği fotoğrafçılar arasında Henri Cartier Bresson, Sebastiao Salgado, Josef Koudelka ve Ara Güler ön sıralarda yer almaktadır.