Foto Sohbet | Nedim Dövencioğlu | 11 Mart 2020

Türkiye Fotoğraf Vakfının hazırladığı Foto Sohbetlerinde bu hafta E.Nedim Dövencioğlu 'yu ağırlıyoruz. Konuğumuz "Kaybolmakta Olan Meslekler, Ağır İşler ve Ney Açmak" hakkındaki sunum ve söyleşisine 11 Mart saat 19:30'da tüm sanatseverleri vakfımıza bekliyoruz. E.Nedim DÖVENCİOĞLU 1954 Bursa' da doğdum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi Bursa' da tamamladıktan sonra 1979 yılında ODTÜ den çift dal yaparak mezun oldum. 30 yıl özel sektör de İnsan Kaynakları konusunda değişik kademeler de uzman ve üst düzey yönetici olarak çalıştım. Uzun yıllar öncesinden beri değişik Fotoğraf Makinelerim oldu ve ? Fotoğraf Makinesi ? ile sadece anı fotoğrafları çekerdim herkes gibi ? Emeklilik hobisi olarak başlayan fotoğraf çalışmalarıma, 2008 yılında kurucu üyelerinden biri olduğum GFSD Fotoğraf Derneğin de Temel Fotoğrafçılık eğitimi alarak başladım. Temel eğitimden sonra, fotoğrafı öğrenmeye ve de anlamaya başladım. Bana göre fotoğraf " Bakmak ile Görmek " arasındaki farkı en iyi şekilde ortaya koyan, ışığı kullanmanın en güzel uğraşlarından biridir. Fırsat buldukça, fotoğraf grubu arkadaşlarım ile birlikte yurdumuzun değişik şehir ve yörelerine geziler yapıyorum. Bu fotoğraf gezilerin de özellikle " Somut olmayan Kültürel Miras" a giren ve Kaybolmakta olan "Mesleklere " ait kareleri, Anadolu yaşamından kareleri, değişik insan portrelerini ve de sokaktan değişik kareleri fotoğraflamak için çalışıyorum. Ve hala öğreniyorum. Bir çok karma Fotoğraf Sergilerinde fotoğraflarım sergilendi. Ulusal ve de Uluslararası değişik yarışmalarda ( 18 den fazla ülke ve 150 den fazla değişik kare ) Ödül ve sergilemelerim bulunmaktadır. CIPAE 16th China International Photograhy Art Exhibition da porföy ile finale kaldım. Hipae (Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum International Photogarhy ) 2016 yılında Porföy kategarisinde Final, 2017 yılında Renkli kategorisinde Final'e kaldım. 2018 Huangbai Mountain İnternational Photo Exhibition Monocrom 4 sergileme Kişisel Fotoğraf Sergilerim : Mart 2015 tarihinde Hilton Oteli - Kozyatağı / İstanbul Ocak 2016 tarihinde Değirmendere -Gölcük Sanat Evi Şubat 2016 tarihinde ÇAĞIN Göz Hastanesi - İzmit Eylül 2016 tarihinde TOSB Bölge Md. lüğün de - Gebze Aralık 2016 tarihinde Gölcük Belediyesi Sanat Merkezin de 28/09-07/10-2017 tarihlerinde Bursa Fotofest 2017 de 02-30/03/2019 tarihlerinde Urla Fotoğraf Evinde Sergi Fotoğraflarım; Somut Olmayan Kültürel Miras ( UNESCO nun kayıtlarında da bulunmaktadır ) ana başlığı altında Kültürümüze Değer Katan Meslekler' e ait fotoğraflardan oluşmaktadır. Bu meslekler Semerci, Kalaycı, Bakırcı, Terzi vs. ... dir. Ayrıca, bu konuda bir adet Somut Olmayan Kültürel Miras / Kültürümüze Değer Katan Meslekler isimli İngilizce-Türkçe Fotoğraf kitabım bulunmaktadır. Kitabım 20x30 boyutlarında 152 sahife ve siyah-beyaz 94 fotoğraftan oluşmaktadır. 2008-2017 tarihleri arasında 15 den fazla karma sergide fotoğraflarım sergilendi. Şu anda sabit 4 adet Kamu binasında devamlı sergide fotoğraflarım bulunmaktadır. Ayrıca, en son TFSF nin İsveç Büyükelçiliğimiz ile birlikte düzenlediği karma fotoğraf sergisinde fotoğrafım Stockholm/ İsveç de 28/08-28/09-2017 tarihlerinde sergilendi. 16-30/03/2019 tarihleri arasında Yuvakimyon Rum Kız Lisesinde " Beyaz Uykusuz bir Kars " isimli karma sergide fotoğraflarım sergilendi.