Online Foto Sohbet | Enver Şengül " Fotoğrafik Düşünceler "

Türkiye Fotoğraf Vakfı' nda bu Pazartesi Online Foto Sohbet'te konuğumuz Enver Şengül'le birlikteyiz. Vakfımızın İnstagram hesabından 18 Mayıs 2020 pazartesi saat 21:00 'de canlı yayında olacağız.

Enver Şengül, Türk Fotoğrafı'na hizmet etmiş ve ediyor olan önemli isimlerden biri. Edirne'de EFOD'da uzun yıllar aktif görev alan, atölyeler ve proje grupları yöneten Enver Bey, aynı zamanda yazarlığı ile de tanınıyor. Darüşşifa - Delilik Mevsimi romanı 2.baskısını yaptı. Edirne Darüşşifa'sının yöneticiliğini yaptığı dönemde, müzenin uluslararası ödüller  almasında mesleki birikim yanında kuşkusuz fotoğrafın da yeri var. Enver Bey ile fotoğraf, yazarlık, müzecilik gibi birçok konuya değineceğiz. Tüm Fotoğraf Severleri Bekleriz..

Enver Şengül Kimdir ?

1962 yılında Bitlis'te doğdum. 1980 Van Eğitim Enstitüsü ve 1995  T.Ü Eğitim Fakültesi'ni bitirdim. Asıl mesleğim öğretmenlik ama belirli zamanların dışında bu mesleği yapmadım. Daha çok iletişimcilik ve halkla ilişkilere yoğunlaştım. Hürriyet ve Güneş Gazeteleri, TRT ve Anadolu Ajansında gazetecilik yaptım. Bitlis Valiliği Basın Müşavirliği, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Danışmanlığı'ndan sonra Trakya Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde uzmanlık yaptım. Daha sonra Trakya Üniversitesi Kültür Şube Müdürlüğü'ne ve oradan şu an görev yapmakta olduğum T.Ü. Sultan 2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ne müdür olarak  atandım. Halen bu görevi  yürütüyorum

Fotografla ilgim 1985 yılında gazetecilik yaptığım yıllarda başladı. Haber amacıyla çektiğim fotografların arasına düşen ilginç kareler bana bu sanat dalının kapılarını araladı. Önce kendiliğinden başlayan ve daha sonra AFSAD (Ankara Fotograf Sanatçıları Derneği) üyeliği ile devam eden  bu  ilgim bugüne kadar bir kesintiye uğramadı. Bugüne kadar 7 kişisel sergi açtım, ikisi uluslar arası olmak üzere 20 civarında karma sergide fotograflarım yer aldı.  Ulusal düzeyde 20 civarında ödülüm var. Çalışmalarım çeşitli yayın organlarında yer aldı ve dergilere kapak oldu. Şu an Edirne Fotograf Sanatı Derneği (E-FOT) Yönetim Kurulu Üyesiyim. Ayrıca E-FOT'un eğitim seminerlerinin beş yıldan beri eğiticiliğini yürütmekteyim, bu alanda hazırladığım ders notları kitaba dönüşmek üzere. ders notları kitaba dönüşmek üzere.