Online Foto Sohbet |İsmail Küçük 'Fotoğrafta Deneysel Girişimler'

Türkiye Fotoğraf Vakfı' nın hazırladığı Online Foto Sohbet' etkinliğinde konuğumuz İsmail Küçük" ile birlikte vakfımızın Instagram hesabından 11 Haziran 2020 Perşembe saat 21:00 'de canlı yayında, "Fotoğrafta Deneysel Girişimler" hakkında sohbet ediyor olacağız.

Eserlerinde fotoğraf, resim ve farklı malzemeler kullanan İsmail Küçük; kaligrafi, grafik, resim ve fotoğraf birikiminin harmanlaması ile özgün, kreatif eserler üretiyor.

İsmail Küçük Kimdir ?

1962 Bitlis doğumlu. İlköğrenimini Adapazarında tamamladıktan sonra İvriz Öğretmen Okulunu bitirdi.Daha sonra M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Ana Sanat Dalında öğrenim gördü. Değişik reklam ajanslarında grafik ve reklam fotoğrafçısı olarak çalışırken,aynı zamanda Türkiyenin birçok yerini gezdi ve gördüğü yerleri görüntüledi.Farklı temalardaki fotoğraflarının sayısı 50.000 i aştı.İsmail Küçük?ün fotoğrafları Turizm Bakanlığı tarafından Türkiyeyi tanıtan afiş ve broşürlerde kullanıldı.Kültür Bakanlığı tarafından hazırlanan bir ansiklopedinin fotoğraflarını çeken sanatçının halen yurtiçi ve yurtdışındaki birçok özel koleksiyonda eserleri bulunuyor.

Çeşitli kitap ve süreli yayınlarda çalışmaları yer alan İsmail Küçük,1994 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fotoğraf Yarışmasında birincilik,1995 Bilişim Fuarı Fotoğraf Yarışmasında birincilik,1996 Sami Güner Fotoğraf Yarışmasında birincilik,1997 Pendik Belediyesi Fotoğraf Yarışmasında mansiyon ödüllerine hak kazandı. Reklam fotoğrafçılığının yanında fotoğraf ve resim çalışmalarını özel atölyesinde sürdüren sanatçı ikisi Amerika New Yorkta,daha sonra Tahran Sanatcilar Evinde ,Dubai Kültür bakanligi davetlisi olarak Dubai de,2017 Beyazit devlet kutuphanesinde bir tanesi
de Kahire Amerikan Üniversitesi olmak üzere kişisel sergiler açtı.
İsmail Kucuk Turkiye Fotograf Vakfi kurucu üyesi,Uluslararasi Zfotofest fotograf festilali proje koordinatörü ve 30 kadar fotoğraf yarışmasın da jüri üyeliği yapmıştır.

instagram: @turkiyefotografvakfi