Online Foto Sohbet |Mustafa Yılmaz "Mimari ve Eser Fotoğrafçılığı"

instagram: @turkiyefotografvakfi

Türkiye Fotoğraf Vakfı' nın hazırladığı Online Foto Sohbet' etkinliğinde konuğumuz Mustafa Yılmaz ile birlikte vakfımızın Instagram hesabından 04 Haziran 2020 Perşembe saat 21:00 'de canlı yayında, "Mimari ve Eser Fotoğrafçılığı" hakkında sohbet ediyor olacağız.

Mustafa Yılmaz Kimdir ?

1961 doğumludur, evli ve 3 çocuk sahibidir. Fotoğrafa 1998 yılında başlamıştır. Anadolu medeniyeti, mimarisi, coğrafyası ve insanı başlıca çalışma konularını oluşturmaktadır. Bu vesileyle Türkiye'nin büyük bölümüne fotoğraf amaçlı geziler yapmıştır. Ankara, Bolu, Çorum, Konya, Safranbolu, Samsun, Sinop ve İstanbul'da kişisel sergiler açmış, karma sergilere katılmış ve slayt gösterileri sunmuştur.

Başta Skylife, Anadolujet, İrfan Mektebi Dergileri olmak üzere çeşitli dergi ve kitaplarda yazıları ve fotoğrafları yayınlanmış, fotoğraf yarışmalarında ödüller kazanmıştır.

2002 yılında, açtığı sergi fotoğraflarından oluşan ?Anadolu Yansımaları? isimli sergi kataloğu ile 2005 yılında çekimleri iki yıl süren Hasankeyf'in mimari, tarihi dokusu ve günlük yaşamını yansıtan "Dört Mevsim Hasankeyf" isimli Fotoğraf albümü yayınlamıştır. Bunun yanı sıra çeşitli prestij kitapların fotoğraf çekimlerini yapmıştır. Uzun yıllardır Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde Fotoğraf Eğitmeni olarak görev yapmaktadır. Freelens fotoğrafçı olarak kitap ve dergilere konular çekiyor, yurtiçi ve yurtdışına fotoğraf gezileri yapıyor, sosyal sorumluluk ve fotoğraf konulu proje/organizasyonlarda görevler alıyor, fotoğraf yarışmalarında jüri üyesi olarak yer almaktadır.